Kermisschaak! In het reuzenrad op de Tilburgse Kermis

Schaakvereniging De Drie Torens organiseert dit jaar voor het eerst een uniek snelschaaktoernooi dat plaatsvindt in het reuzenrad op de Tilburgse Kermis. Ongeacht de schaakvaardigheden van de deelnemers worden ze letterlijk naar een hoger niveau getild. Tijdens de snelschaakpotjes kunnen ze genieten van het uitzicht over de grootste kermis van de Benelux en het nieuw ingerichte Stadhuisplein.

In twee groepsfases van 3 partijen gaan ze uitmaken wie zich tot de Koning van het Reuzenrad mag kronen. De partijen duren net zo lang als een rondje van het reuzenrad en, zoals het hoort op de kermis, de deelnemers hebben altijd prijs.

“Het leek ons een leuk idee om schakers een unieke ervaring te bieden tijdens de Tilburgse Kermis. Normaal gaan schaken en kermis niet goed samen, omdat je je natuurlijk goed moet kunnen concentreren. In dit geval word je boven het rumoer van de botsauto’s en grijpautomaten gelicht en kun je in de dichte cabines van het reuzenrad een schaakpartij spelen zoals je nog nooit hebt gedaan.”, aldus organisator Dennis de Vroe.

De groepen worden ingedeeld op rating, zodat deelnemers tegen gelijkwaardige tegenstanders spelen. Men stapt met 4 personen in een cabine. Drie rotaties van het reuzenrad verder is de eindstand in de cabine bekend en wordt er na de pauze een nieuwe indeling gemaakt op basis van de prestaties in de 1e ronde. Na drie partijen is de eindstand bekend en volgt de prijsuitreiking.

Wil je dit in eigen persoon meemaken? De inschrijving is geopend!

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.