Gratis digitaal jeugd-schaaktijdschrift “DoorZetten” (17de editie verschenen)

Sinds 2020 maak ik een gratis digitaal schaaktijdschrift voor de jeugd. De titel van dit tijdschrift is “DOOR ZETTEN” en het verschijnt vier keer per jaar (15 september, 15 december, 15 maart en 15 juni).

Het doel van het tijdschrift is kinderen die al dan niet lid zijn van een schaakclub of op school schaken verbonden te houden met het schaakspel. Maar ze ook te laten ervaren dat het schaakspel op ieder niveau leuk is om te blijven spelen.

Iedereen kan de reeds verschenen edities van “DOOR ZETTEN” gratis downloaden vanaf de website van de Schaak maar raak! Academy, of van de aparte webpagina’s voor DoorZetten. Wie dat wil kan door een e-mail te sturen het tijdschrift in het vervolg automatisch per e-mail ontvangen.

Het digitale tijdschrift mag ongewijzigd en in zijn geheel verspreid worden. Het kan dus door schaakclubs aan leden worden verzonden, maar ook door scholen bijgesloten worden bij een periodieke nieuwsbrief.

Zojuist is de extra dikke zomervakantie editie verschenen. Het is ondertussen al de 17de editie van “DOOR ZETTEN”.

Van de meeste recente edities kunnen de stellingen partijen ook online worden nagespeeld. Dit kan op de nieuwe eigen webpagina’s van “DoorZetten”. Op deze pagina’s zijn alle edities van “DOOR ZETTEN” te lezen en te downloaden en de meest recente dus ook na te spelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de grote overzichtelijke interface van Chessbase. Hiermee zijn de stellingen en partijen uit “DOOR ZETTEN” nu ook heel eenvoudig te gebruiken in schaaklessen bij schaakclubs of op school. Een toevoeging waar hopelijk veel schaaktrainers blij mee zijn en gebruik van zullen maken.

Ik wens iedereen veel lees-, leer- en puzzel-plezier en hoor heel graag reacties!

Huub van der Logt / Schaak maar raak Academy! / info@schaakmaarraak.nl / www.schaakmaarraak.nl

1 Reactie

  1. Avatar
    Wijnand Engelkes 07 juni 2024

    De stelling op de omslag kan ik niet anders verklaren dan met een kwartslag gedraaid bord, waarbij Dame en Koning ook nog van plaats zijn gewisseld om de Dame op eigen kleur te krijgen. Of het is natuurlijk gespiegeld Chess 960.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.