HSG Open naar 280 deelnemers

Inclusief wachtlijst hebben zich meer dan 300 schakers aangemeld voor het 18e HSG Open van 21-23 juni, een absoluut record. Er is echter plek voor maximaal 280 deelnemers. Momenteel staan 23 deelnemers op de wachtlijst. Zij hopen op toelating tot het toernooi als geplaatste spelers alsnog verhinderd zijn. De inschrijving wordt vooralsnog niet gesloten.

Zelfs raketgeleerden kunnen waarschijnlijk geen zinnige kansberekening loslaten op het te verwachten aantal mutaties in de laatste week voor het toernooi. Zie bijvoorbeeld het Limburg Open: inschrijvingen overtekend, inschrijving gesloten, meer afmeldingen dan verwacht, inschrijving heropend en het toernooi zat meteen weer vol.

De organisatie is blij met de extra ruimte die in de zalen van speellocatie hotel Lapershoek kon worden gecreëerd. Dankzij plaatsing van tien extra tafels kan het maximale aantal deelnemers naar 280.

Inclusief wachtlijst vertegenwoordigen de ongeveer 300 inschrijvingen zestien nationaliteiten.

In de A-groep, waarvoor ruim 130 spelers zich hebben aangemeld, gaan sterke amateurs de strijd aan met grootmeesters en meesters.

Drie Nederlandse IGM’s, Benjamin Bok, Liam Vrolijk en oud-winnaar Thomas Beerdsen zijn samen met een IJslandse collega-grootmeester favoriet voor de toernooizege. De plaatsingslijst kent een kopgroep van dertien spelers met een 2300+ rating. WIM Machteld van Foreest voert het grote achtervolgende peloton aan.

Behalve de drie genoemde Nederlandse grootmeesters is ook Leandro Slagboom straks deelnemer aan het NK in Utrecht, in juli. Spelers om op te letten, hoe is de vorm?

De schaakweek van Hilversum begint al een week eerder met het 25e HSG-jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein op zondag 16 juni. Dit toernooi voor de jonge jeugd (tot 16 jaar) zit tegen de limiet van het maximale aantal deelnemers aan.

Een dag later, maandagavond 17 juni, verzamelen liefhebbers van snelschaken zich weer in foodhall/brouwerij Mout op het Marktplein in Hilversum voor het kroegtoernooi: potje bier, potje schaak. Snelschakers hechten kennelijk aan last minute inschrijving. En op een gezelligheidstoernooi op de misschien niet zo populaire maandagavond komen ze hier nog mee weg ook in het schaakgekke Nederland. Er is dus nog plek, en dat is tegenwoordig best uniek.

toernooiwebsite

 

4 Reacties

  1. Avatar
    aadvermeulen 12 juni 2024

    Alleen hsgopen 2024 intikken op uw zoekscherm intikken werkt wel en geeft als eerste treffer het 18e HSG Open 2024.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.