Schaken tegen Kanker in Goirle haalt 2756,65 euro op

Het toernooi Schaken tegen Kanker in Goirle.

Er werd geschaakt, er was een gezellige drukte en een bruisende naborrel. Kortom: het was een dag die Pieter Couwenberg wel bevallen was. Het toernooi Schaken tegen Kanker, zaterdag in zijn herinnering gespeeld in Goirle, was een groot succes. En het bracht 2756,65 euro op voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding en de Daniël den Hoedkliniek.

In een volle grote zaal van wijkcentrum De Wildacker namen schakers het in zes groepen tegen elkaar op. De Goirlese wethouder van Sport Koos Krook opende het toernooi en wees er in zijn speech op dat het het bord niet uitmaakt wie er wint. En dat beschreef ook wel een beetje de sfeer van het toernooi. Want hoewel er op de borden op het scherp van de snede werd gestreden, was de sfeer daar rondomheen er een van gemoedelijkheid.

In de hoogste groep kwam IM Mark Haast als winnaar uit de bus. Op zich niet zo verrassend, want qua rating was hij ruimschoots de hoogst geplaatste. Maar in verschillende partijen moest Mark diep in de denktank om aan zijn punten te komen. Een andere opvallende groepswinnaar was Niels Couwenberg (inderdaad, de zoon van). Hij was in topvorm en won al zijn partijen. De andere groepen werden gewonnen door Erik Dignum, Maarten Werkhoven, Greshya Jocelyn Gonzalez Romo en Victor Boekestein.

Deelnemers hadden allemaal al hun steentje bijgedragen aan een grote opbrengst van Schaken tegen Kanker door hun inschrijfgeld. Daar kregen ze overigens een (geheel door, grotendeels Goirlese, ondernemers gesponsorde) lunch voor terug. En ook de prijzen in natura (zoals een schaak-slagroomtaart voor alle groepswinnaars) waren gesponsord. Daarnaast was er een loterij, waarmee ook nog een stevig bedrag werd opgehaald.

Het meest opvallende item was al vooraf geveild via internet. Een schaakbord vol handtekeningen van alle deelnemers van het laatste Tata Steel schaaktoernooi in Wijk aan Zee (beschikbaar gesteld door de toernooiorganisatie) bracht via Marktplaats 987,65 op. De koper liet echter weten dat hij het bord meteen weer terugschonk, dus bij de prijsuitreiking kon er maar één zijn die dit bijzondere bord in ontvangst mocht nemen: Niels Couwenberg.

EGS dankt alle sponsors die hebben meegeholpen om van Schaken tegen Kanker een succes te maken: Brownies en Downies, Keurslagerij De Jong, Kaasboerderij de Leyedaeler, Prins Heerlijk, De Jong Food, Bakkerij Spapens, Slagerij Swolfs, Zorgcentrum Sint Franciscus, Unilever, Bavaria en natuurlijk wijkcentrum De Wildacker.

Alle standen en foto’s lees je terug op de website van EGS.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.