GEANNULEERD! CondiChess naast de Galgenwaard

Helaas moeten we dit event annuleren: het blijkt niet mogelijk om op de beoogde locatie een event te houden dat aan ieders eisen voldoet. Wie rennende schakers wil zien (en wie wil dat nou niet?) kan vandaag hier terecht: www.schaaksite.nl/2024/06/23/nk-schaakvoetbal-komt-dat-zien/.

Het duurt nog maar een paar weken voordat het NK begint in stadion Galgenwaard te Utrecht. In die week, van 6 t/m 13 juli, vinden ook elke dag nevenevenementen plaats. Hier is sinds vandaag nog een evenement bijgekomen. Dit betreft het snelschaken voor mensen met een goede conditie: het NK CondiChess, dat gehouden zal worden op vrijdagmiddag 12 juli.

CondiChess is in Nederland geen onbekend fenomeen. Op verschillende plekken in het land zijn hier al partijen mee gespeeld. Feitelijk is het niks anders dan een partij (snel)schaken met de klok enkele meters van het bord. Om daar een beeld van te krijgen, biedt YouTube uitkomst.

Condichess op gras in IJsselstein (foto Hans Weerdenburg)

Na een geslaagde proef vorig jaar in IJsselstein was het nabije NK een goede gelegenheid om een vervolg aan dit toernooi te geven. Het gras van stadion Galgenwaard is (helaas, maar begrijpelijk) niet beschikbaar. De parkeerplaats leent echter zich prima voor het opstellen van een flinke reeks tafels met borden, gevolgd door een reeks tafels met klokken op een meter of 10 à 12 afstand. Deze editie zal dus gespeeld worden op asfalt en op een goed zichtbare locatie.

Gecombineerd met een tempo van 10 minuten p.p.p.p. zonder increment betekent het dat men aardig moet doorlopen! En dit gedurende een goed deel van de middag, want er zullen 5 of 6 ronden worden afgewerkt. Snel tussen bord en klok heen en weer kunnen blijven rennen maakt natuurlijk een belangrijk onderdeel uit van het spel. Achterstanden in bedenktijd zijn wat moeilijker weg te werken, en in die situatie heb je geen baat bij een saaie remisestelling. Zowel op als naast het bord hopen we dus op veel actie!

Meer informatie over reglement en aanmelding is hier te vinden. We hopen op veel deelnemers (toeschouwers zijn natuurlijk ook welkom) en een spannend NK!

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.