Lucas van Foreest wint HSG Open

Lucas van Foreest tijdens de prijsuitreiking zondagmiddag in gesprek met toernooi-directeur Henk Cornelissen. Foto Vincent Pandelaar

Grootmeester Lucas van Foreest heeft zondag in een zinderende slotronde de 18e editie van het HSG Open op zijn naam geschreven. Na meer dan zestig zetten dwong hij na een enerverende partij zijn IJslandse tegenstander Hilmir Freyr Heimisson tot opgave. Met zijn toernooizege treedt Lucas in de voetsporen van zijn broer Jorden die het HSG Open in 2018 won.

Verslagen, analyse van het slopende gevecht in de laatste ronde die Lucas de ongedeelde toernooizege bracht, het verhaal van ´de invasie van de Vikingen´ die zich tot de smaakmakers van het toernooi ontpopten en Schaakvragen van de dag op de toernooisite

1 Reactie

  1. Avatar
    Bram Klapwijk 24 juni 2024

    Gefeliciteerd Lucas!

     

    Verder bedankt voor de organisatie! Voor mij weer het eerste toernooi sinds een tijdje. Met 280 goed georganiseerd. Verliep naar mijn idee goed. En, ik vond de digitale naamplaatjes ook wel heel leuk! Zo tijdens mijn laatste partij (die snel na de voorliggende ronde kwam) veranderde ik van Colon Stolwijk in mijzelf 😛

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.