Openingsclinic – bij het NK – vanmiddag 13.30 uur

Hoe pak je het Frans aan? Wat zijn typische thema’s in de Spaanse opening, en wat is er wel of niet goed aan de Marshall?

Deze vragen werden gisteren heel duidelijk beantwoord. Tijdens het commentaar op Twitch werden we getrakteerd op een mooi overzicht van de openingen die gespeeld werden in de vier partijen. Ja, we zitten in de halve finales en ook vandaag zal Nick (Maatman) waarschijnlijk aftrappen met een dergelijke intro.

Wanneer? Vanmiddag start de stream om 13.30 uur. Omdat de partijen dan al een half uur bezig zijn, heeft Nick al best wat zetten om te bespreken. Gelukkig neemt hij daar ook de tijd voor, om ook de ideeën van die opening toe te lichten.

Waar? Het Twitch-kanaal van de schaakbond, Schaakbond – Twitch

Veel plezier met volgen en misschien tot ziens.

 

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.