Partij 7 een enerverende remise

De zevende partij in de match om het wereldkampioenschap is na een spannende strijd remise geworden. In eerste instantie had uitdager Topalov het iniatief: hij speelde tegen het Catalaans een voorbereid kwaliteitsoffer en stond na twintig zetten een uur voor in tijd. Mogelijk had Anand bij de beste voortzetting enig voordeel kunnen behalen, maar in plaats daarvan ontstond een stelling waarin wit zelfs een stuk voorstond, maar wel tegen een sterke gedekte vrijpion op d3. Er zaten diverse remisevarianten in de stelling, maar in plaats daarvan gaf Topalov zijn tegenstander de gelegenheid een dame-eindspel met nog steeds een stuk meer te spelen, wat door de Bulgaar niet helemaal nauwkeurig werd gespeeld. Op zet 42 miste wereldkampioen Anand een goede kans op winst, en na nog wat zetherhalingen werd het toch remise.

Hieronder weer de partij met analyses.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.