Archief 'Nederlanders in het buitenland'

De resultaten die op schaaksite.nl/nederlanders-in-het-buitenland gepost worden, worden hier gearchiveerd.

Mei 2011

Het Bosna Open is geen succes geworden voor Jan Smeets (4 uit 7) en Fred Slingerland (3 uit 8). De Georgier Jobava was de winnaar met 7.5 uit 9. (Eindstand)

April 2011

Robin van Kampen is met 7 uit 9 gedeeld tweede geworden in het sterke Balagne open. Arlette van Weersel haalde 6 uit 9, Malakhatko won met 7.5 uit 9. (eindstand)

Twan Burg miste, ondanks o.a. een overwinning op Bacrot, in het Neckar Open net een grootmeesternorm met 6.5 uit 9. Raoul van Ketel had met hetzelfde aantal punten net geen IM-norm. Robin Swinkels en Lisa Schut behaalden 6 punten, Niels Ondersteijn en Wim Heemskerk 5.5, David Miedema, David van Kerkhof, Henk Happel en Lennart Dek op 5. Naiditsch won het toernooi met 8.5 punten (eindstand).

De schackstudion GM-tienkamp is gewonnen door Daan Brandenburg met 6.5 punten, die daarmee meteen zijn laatste GM-norm maakte. (eindstand).

In het Bangkok open heeft Pieter Hopman na verlies in de laatste twee ronden net een halfje te weinig voor een IM-norm gescoord. Hij eindigde uiteindelijk met 5.5 uit 9 op de gedeelde 27 plaats. Alina L’Ami en Thomas Willemze haalden 6 punten (gedeeld 11e), Ron Hoffman 4.5 en Jeroen Wismeijer 4. Gustafsson, Short en Vallejo Pons deelden de eerste plaats met 7 punten (eindstand).

Januari 2011

In het open toernooi van Praag heeft David van Kerkhof net geen IM-norm gehaald. Na een goede start eindigde hij uiteindelijk op de 46e plek met 5 uit 9. Winnaar werd Stepan Zilka (eindstand)

Gerard Welling (6/9), Pieter van Ginkel (6) en Jeroen van den Bersselaar (5.5) speelden het Staufer Open. Winnaar werd Rainer Buhmann (7.5) (eindstand)

Loek van Wely heeft het Berkeley international gewonnen met 8 uit 9. Robert Ris werd 20e met 5.5 punten (eindstand).

In Cracovia (Polen) heeft Gerben Veltkamp met 4.5 uit 9 op de 40e plaats geeindigd. Alexander Zubov won het toernooi met 7 punten. (eindstand).

In het Antwerp Winter Open hebben Stefan Beukema en Hans Groffen 5.5 uit 9 gehaald. Winnaar werd Ikonnikov met 7.5 punt (eindstand).

December 2010

Loek van Wely is met 5 uit 6 winnaar geworden van de Atlantic City International (17 t/m 19 december).

Yong Hoon de Rover is 17 december met 13 uit 26 139e geworden bij het EK snelschaken in Warschau. Winnaar werd Ivanchuk met 20 punten voor Ponomariov (19.5) en Gashimov (18.5) (eindstand).

Arlette van Weersel heeft vrouwentoernooi van de London Chess Classic gewonnen met maar liefst 8 uit 9 (8 t/m 15 december).

Maarten Solleveld heeft ondanks een reglementaire nul de Paderborner Schacht├╝rken-Cup gewonnen met 5.5 uit 7. Hij bleef op SB o.a. Borovikov en Levin voor (eindstand).

Marlies Bensdorp heeft in het Schaakfestival van Marseille 5.5 uit 9 gehaald. Daarmee won ze de damesprijs. Jean-Marc Degraeve won het toernooi met 7.5 punt.

In Bethune speelden veel Nederlanders het nakerst-toernooi, o.a. Twan Burg (6), Ali Bitalzadeh (6), Quinten Ducarmon (6), Roger Meng (5.5, net geen IM-norm), Lisa Schut (5.5), Richard Vedder (5), David Miedema (5), Lisa Hortensius (5), Anne Haast (5) en Kambiz Sekandar (5). Het toernooi werd gewonnen door Bartosz Socko met 7.5 uit 9 (einduitslag).

Oktober 2010

19 Nederlanders deden van 17 t/m 23 oktober mee aan het Guernsey International Chess Festival. De beste prestaties waren van Thomas Broek (4.5/7) en Jan Havenaar (5/7). Hillarp-Person won het toernooi..

September 2010

Jan Willem de Jong is met 5 uit 9 op een met o.a. Ivan Sokolov gedeelde vierde plaats geeindigd in het Inventitoernooi in Antwerpen. De Duitser Meijer won de groep met 6.5 uit 9, normen werden behaald door de Belgen Michiels (GM) en Docx (IM).

Aan het WK studenten deden zes Nederlandse studenten mee: Roeland Pruijssers (5.5/9), Twan Burg (5.5), Robin Swinkels (5.5), Stefan Kuipers (4.0) Marijn Otte (3.5) en Pauline van Nies (3.5). De Chinees Wang Yue werd winnaar bij de mannen (8.5), de Mongoolse Munguntuul (7.0) bij de vrouwen en Mongolie werd ook teamwinnaar.

Augustus 2010

Aan het open WK rapid in Mainz deden afgelopen weekend (7+8 augustus) naast vele wereldtoppers ook een paar Nederlandse clubschakers mee. Gata Kamsky won het toernooi met 10 uit 11, beste Nederlander werd Pim Ydo op de 290e plaats met zes punten ((eindstand).

De Politikencup is in Kopenhagen gewonnen door Pavel Eljanov met 8.5 uit 11. Op de 76e plek eindigde Marcel Schroer met 6 uit 11 als beste Nederlander.

Bij de Artic Chess Challenge eindigden Kobalia en Leon Hoyos bovenaan met 7.5 uit 9. Loek van Wely verloor de laatste ronde en eindigde gedeeld derde met 7 punten. Ook Hans Klip verloor, maar zijn 6 punten waren genoeg voor een IM_resultaat en de titel! Zie ook dit artikel. Op 5.5 punten eindigden o.a. Dharma Tjiam, Jelmer Jens en Alina L`Ami, ook Eric de Haan (5.0) haalde een plusscore.

Diverse (vooral Noordelijke) Nederlanders speelden het open toernooi van Badalona in Spanje. Luuk van Kooten verkeerde in een supervorm en behaalde met 6 uit 9 en een TPR van 2527 een IM-norm. Ook Yme-Jan Jellema en Bart van Gelder haalden met een plusscore met 5 uit 9 (eindstand).

In Olomouc werden verschillende toernooien gespeeld, o.a. de tienkamp IM2 waarin Erik van den Dikkenberg met 2.5 uit 9 op de voorlaatste plaats eindigde.

Maarten Solleveld is gedeeld eerste geworden in het open toernooi van Baden Baden met 6 uit 7. Hij versloeg GM Anamov in de laatste ronde. Ivo Timmermans haalde 4.5, de resultaten van de andere Nederlanders kunt u in de eindstand zien.

Jan Timman is met 3.5 uit 9 voorlaatste geworden in de gesloten grootmeestergroep van het Gy├Ârgy Marx Memorial in Paks, Hongarije. Winnaar werd Victor Laznicka met 8 punten ((eindstand).

Wouter Spoelman is bij het WK t/m 20 jaar op een teleurstellende 63e plaats geeindigd met 6.5 uit 13. Winnaar werd Dmitry Andreikin (eindstand).

In het het Sants open in Barcelona is Friso Nijboer 6e geworden met 7.5 uit 10. Er deden nog veel andere Nederlanders mee, waaronder Lars Ootes (6.5), Sjoerd Plukkel (6.5), Tom Meurs (6.5), Joost Michielsen (6.0), Thijmen Smith (6.0), Lennart Ootes (6.0), Wesley Vermeulen (6.0), Anne Haast (5.0), Lisa Hortensius (5.0) en Lisa Schut (4.5). Het toernooi werd met 8.5 punten gewonnen door Maxim Rodshtein uit Israel (Einduitslag)

Twan Burg is gedeeld tweede geworden bij het 25e Schwarzacher Open met 6.5 uit 9, een punt achter de Duitser Vitaly Kunin (einduitslag).

Lars Severens en Jeroen Vrijling zijn gedeeld tiende geworden bij het open toernooi van Feffernitz in Oostenrijk met 5.5 punten. De Duitser Arkadij Rotstein won met 8 punten (eindstand).

Erwin L’Ami (6.5), Gerard Welling(4.5), Ludo Tolhuizen (4.5) en Jeroen van den Bersselaar (5.0) speelden in het Bratto open in Bergamo, Italie. Vladimir Burmakin werd de winnaar.

David Klein is met 5.5 uit 9 vierde geworden in de IM-groep van het schaakfestival in Jerusalem. (eindstand).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.