Vlissingen 3: Sasikiran en Henrichs winnen

(ik had een heel lang artikel getypt, maar na een druk op een knop verdween ie in plaats van bewaard te worden, daarom nu een kortere versie).

Na acht ronden spelen waren er nog vier spelers die kans maakten op de overwinning. De indeling voor de laatste ronde maakte het alleen maar spannender:

1 IM Zaragatski, Ilja (2472) 6.5 – GM Sasikiran, Krishnan (2679) 7.0

2 GM L’Ami, Erwin (2620) 7.0 – IM Henrichs, Thomas (2490) 6.5

De IM’s moesten winnen, de GM’s hadden aan remise voldoende. Maar de GM’s, die toch flink wat ratingpunten meer hadden, konden ook proberen op 8 punten te komen, wat een ongedeelde overwinning zou kunnen opleveren…

Op het eerste bord werd er gestreden, maar na dertig zetten werd in een gelijke stelling toch voor remise gekozen. Op het tweede bord werd er echt gevochten. Erwin wilde heel graag winnen, en probeerde dat in de stijl van Topalov door er in de opening een stuk tegenaan te gooien:

Maar wat bleek: de stijl van Topalov is niet de stijl van Erwin. Hij speelde een paar keer niet de beste zet, en bovendien verdedigde Henrichs zich goed. De compensatie verdween, en toen zwart ook nog pionnen op b2 en c3 kreeg duurde het niet lang meer. Mooie partij, moedig gestreden door de pas getrouwde Woerdenaar, maar helaas strijdend ten onder gegaan.

Speel hier de partij na:

Een IM-norm werd gehaald door Sander van Eijk. Bekijk het resultaat van uw favorieten hier of op www.hztoernooi.nl/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.