De Leerpark Snelschaak Marathon, nog maar 14 nachtjes slapen

 

Enkele plaatsen vrijgekomen, schrijf nog gauw in!

Ook de 13de editie van de Leerpark Snelschaakmarathon kent een zeer sterke bezetting. Ruim 120 deelnemers hebben een Elo rating boven de 2000 en hiervan zijn er 25 grootmeesters met een rating boven de 2500.

De hoogst geplaatste deelnemer op dit moment met een rating van bijna 2700! is Naiditsch.

Het verwachte aantal deelnemers is ca. 215. Er zijn op dit moment twee afzeggingen en de ervaring leert dat er tot 19 februari naar verwachting nog enkele afzeggingen bij komen.

Dus je kunt nog aan dit grote schaakspektakel meedoen als je je nu snel opgeeft!

Kijk hier eens naar de deelnemerslijst!

Voorbeeld van bord, muismat en billboard

Het nieuwe ontwerp van de schaakborden, de muismatjes, het billboard dat twee weken lang door de hele stad heen te zien zal zijn, is gereed. Deze week wordt dit drukwerk gemaakt en verspreid.

Des te dichter bij Dordt, des te mooier het wordt

lees meer

Geslaagd kwalificatietoernooi snelschaken voor leerlingen en personeel van het Leerpark

Voorafgaande aan de internationale snelschaakmarathon om het Open Nederlands op 19 februari in het Leerpark vinden ook allerlei andere activiteiten plaats. Zo is er op donderdag 3 februari in het Da Vinci College een kwalificatietoernooi voor leerlingen en personeel van de scholen in het Leerpark gehouden. Zo’n 50 leerlingen en personeelsleden van het Da Vinci College, Wartburg College, Insula College en het Stedelijk Dalton Lyceum deden mee. Bijzonder was dat ook leerlingen van de Leonardo Stichting, die basisonderwijs verzorgt voor hoogbegaafde kinderen, aanwezig waren.

lees meer

Schilderijen van Aldo Oxener

Zoals elk jaar wordt, naast de aantrekkelijke geldprijzen, ook een kunstprijs ter beschikking gesteld aan de winnaar van het toernooi. Dit jaar hebben we Aldo Oxener, zelf een groot liefhebber van het schaakspel, gevraagd een kunstwerk voor de Open Nederlands Kampioen Snelschaken te maken. Hij heeft dat toegezegd en om nu alvast een indruk te geven van het type kunst waar Aldo tegenwoordig mee actief is heeft hij drie foto’s ter beschikking gesteld die hieronder zijn te bewonderen.

lees meer

Prachtige extra prijs voor “klapper van het jaar”

Elk jaar hadden we ook nog een extra prijs voor diegene die de meest onverwachte uitslag liet noteren in een willekeurige ronde. Dit wordt bepaald aan de hand van de rating die in zo’n ronde werd gewonnen. Dit jaar is dit een wel heel bijzondere prijs…

lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.