Versterking team Schaaksite: Elina Danielian en Alexander van Pelt

Het team van Schaaksite heeft in de persoon van Elina Danielian weer een grootmeester erbij. Samen met haar echtgenoot Alexander van Pelt zal zij voor analyses en andere bijdragen zorgen, onder andere over het Fide Grandprix voor vrouwen in Qatar, waar zij samen met Koneru met 8 uit 11 op een gedeeld eerste plaats eindigde.

Elina, Nalchick 2010

Elina en Alexander zijn in juli 2008 getrouwd en wonen in Winschoten (Groningen). De Armeense, al sinds 1994 WGM, behaalde vorig jaar augustus de grootmeestertitel. (triviavraag: welke andere niet-Nederlandse grootmeesters wonen in Nederland?)

Hier heb ik al het een en ander over haar verteld, dat zal ik aanvullen met haar recente resultaten.

Haar hoogste rating was 2513 in oktober 2008, maar in juli 2010 was ze gezakt tot 2431. In de tweede helft van 2010 ging het echter beter met onder andere deze resultaten:

Fide Grand Prix Jermuk: 6.5-11 (tegen 2487 gemiddeld)

Kavala Open: 6.5-9 (2462)

Olympiade: 7.5-11 (2368)

En in 2011 gaat het vooralsnog heel goed. In het open toernooi van Carnavale won ze van Ivan Sokolov en speelde ze remises tegen o.a. Dreev, David en Delchev (uiteindelijk 6 uit 9 tegen 2594 gemiddeld). En in de Grand Prix in Qatar had ze met 6.5 uit 7 een geweldige start. Daarna verloor ze twee partijen waardoor Humpy Koneru gelijk met haar kon komen, maar 8 uit 11 tegen 2495 is evengoed een geweldig resultaat. U kunt binnenkort Nederlandstalige bijdragen van haar en Alexander lezen op Schaaksite. Engelstalige bijdragen kunt u lezen op www.elinachess.com/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.