Robin van Kampen grootmeester

Robin van Kampen heeft in het Helmut-Kohls-Toernooi in Dortmund zijn derde grootmeesternorm behaald en daarmee voldaan aan alle benodigde eisen voor de grootmeestertitel. Door vandaag met wit in dertig zetten remise te spelen tegen de Duitse IM Lauber behaalde hij 6,5 punten uit 9 partijen, wat naast voor toernooiwinst ook precies genoeg is voor een grootmeesterresultaat.

Robin van Kampen in zijn partij tegen Lauber (foto Fred Lucas)

Met het behalen van de grootmeestertitel verbreekt Robin het record van Daniel Stellwagen als jongste grootmeester met een Nederlands paspoort. Daniel was 17 jaar en 6 maanden toen hij de titel behaalde, Robin is nu 16 jaar en 8 maanden.

De meestertitel behaalde Robin in juli 2009 in het Atlantis-toernooi in Groningen, het heeft hem daarna dus maar twee jaar gekost om de grootmeestertitel te veroveren. Johan Hut maakte daar het volgende overzicht van:

aug 2010: 1e GM-norm in Haarlem (BDO-toernooi).

dec 2010: 2e GM-norm in Groningen.

feb 2011: GM-norm gemist op een half punt in Amsterdam (Batavia-toernooi).

apr 2011: op Corsica genoeg punten voor GM-norm, maar gemist vanwege te veel Franse tegenstanders.

mei 2011: GM-norm gemist op een half punt in Tel Aviv.

juli 2011: 3e GM-norm in Dortmund.

Schaaksite feliciteert Robin met deze mooie prestatie en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.