Voorspel de uitslag van de match Kramnik – Aronian

 

In ons artikel Een ontmoeting met Timman kondigden wij aan dat iedereen de uitslag van de match Kramnik –Aronian mag voorspellen. Onder de goede inzenders verloten we vijf exemplaren van het nieuwe boek van Jan Timman, Schakersportretten. Deze exemplaren zijn ons ter beschikking gesteld door uitgeverij De Bezige Bij.

Van 21 april tot 28 april spelen Kramnik en Aronian een match over zes schaakpartijen met klassiek tempo. De 29-jarige Aronian staat tweede op de wereldranglijst en de 36-jarige Kramnik derde. Beiden zijn goed in vorm. Kramnik won eind vorig jaar de London Chess Classic en Aronian won dit jaar het Tata Steel Chess Tournament.

Beiden doen, in Londen van 23 oktober – 13 November 2012 , mee aan het kandidatentoernooi en zijn naast Carlsen grote kanshebbers voor de eindoverwinning van dit toernooi. De winnaar mag de nieuwe wereldkampioen uitdagen. De andere deelnemers zijn Radjabov, Ivanchuk, Grischuk en Svidler, aangevuld met de verliezer van de match om het wereldkampioenschap.

Anand (de huidige wereldkampioen) en Gelfand spelen in Moskou van 10 t/m 31 mei hun match om het wereldkampioenschap. De verliezer doet mee aan het kandidatentoernooi later dit jaar.

De match Kramnik – Aronian is de eerste schaakmatch in de geschiedenis tussen spelers met een rating boven de 2800!

De plaats van handeling is de feestzaal in het prestigieuze Hotel Savoy Baur en Ville aan de Paradeplatz in de Zwitserse stad Zurich. In dit hotel vonden een aantal historische schaakevenementen plaats.

De match wordt gesponsord door Oleg Skortsov, IGC International Gemological Laboratories en Aspeco N.V., diamanthandelaars te Antwerpen.

De Zürich Chess Club is de oudste schaakclub ter wereld met een zeer rijke historie. In 2009 bestond deze club 200 jaar en alle nog levende wereldkampioenen gaven op het jubileumfeest acte de présence. Alleen de hoogbejaarde Smyslov ontbrak i.v.m. zijn gezondheid. Recent gaven Anand en Carlsen er nog simultaanseances.

Voorspelwedstrijd

Voor deze wedstrijd moet de uitslag worden voorspeld van de zes te spelen schaakpartijen (met klassiek tempo) en er moet aangegeven worden hoeveel rapidpartijen er gespeeld zullen worden. Als een partij binnen drie uur in remise eindigt, volgt er een rapidpartij. De uitslag van de rapidpartij(en) heeft geen invloed op het eindresultaat, daarvoor gelden alleen de zes klassieke schaakpartijen!

Mail de uitslag van de match Kramnik – Aronian en het aantal rapidpartijen naar . De inzending sluit op 20 april om 24.00 uur.

Uitgeverij De Bezige Bij, 2012, ISBN 978 90 23471448
Ook als E-boek te verkrijgen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.