Voorspel wie wereldkampioen wordt

 

Van 10 tot 31 mei wordt de match om het wereldkampioenschap gespeeld door regerend wereldkampioen Anand en uitdager Gelfand. De partijen worden gespeeld in het fraaie Staatsmuseum Tretyakov in Moskou.

Er is een prijzenfonds beschikbaar van 2,5 miljoen dollar. De winnaar krijgt 60% en de verliezer 40%.

Er worden 12 partijen gespeeld. Als de stand daarna gelijk is worden er vier rapid partijen gespeeld. Is de stand dan nog gelijk dan worden steeds 2 snelschaakpartijen gespeeld in maximaal vijf ronden van twee partijen. Is de stand dan nog gelijk dan wordt er een snelschaakpartij gespeeld op basis van sudden death.

Voorspel wie de wereldkampioen wordt en welke de uitslag is na 12 partijen. Daarnaast moet worden voorspeld of er rapidpartijen (ja of nee) nodig zijn, of er snelschaakpartijen nodig zijn (ja of nee) en of er een sudden death partij (ja of nee) nodig is. Het is dus niet nodig om de uitslag van de ze partijen te voorspellen .

Mail naar :

Onder de goede inzendingen worden drie exemplaren van het boek Zwart op Wit van Paul van der Sterren verloot. Deze zijn ter beschikking gesteld door uitgeverij New in Chess

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.