Stellwagen heeft zin in Olympiade

Vrijdagmorgen verscheen in de Gooi- en Eemlander een mini-interview met Daniel Stellwagen. Geschreven door meneer Van de Velden, een pseudoniem voor wisselende sportredacteuren, onder wie overigens niet de schaakmedewerker.

Stellwagen heeft dit jaar op schaakgebied nauwelijks meer gedaan dan spelen in de Bundesliga, wat hij overigens vrij goed deed. Samen met zijn maatjes Jan Smeets en Erwin l’Ami speelde hij voor Solingen. Stellwagen verloor geen partij, won er drie en speelde tien remises, o.a. tegen Bacrot, McShane en Howell. Meneer Van de Velden vond dat toch wat mager voor opname in het Nederlandse vijftal en vroeg aan Stellwagen of dat niet wat vreemd was. Zijn reactie:

“Dat vind ik een rare vraag. Ik behoor nog steeds tot de nationale top-vijf en ik schaak weliswaar minder, maar ik ben niet gestopt. Vorig jaar heb ik ook nog meegedaan op het EK voor landenteams.”

Stellwagen noemt de Nederlandse ploeg (met Giri, Van Wely, Sokolov en Smeets) een leuke ploeg, waarin altijd een prettige sfeer heerst. De Olympiade noemt hij ‘een topevenement, altijd mooi om mee te maken’.

Aan de Universiteit van Utrecht werkt hij aan een promotieonderzoek. Toch zegt hij over zijn voorbereiding op de Olympiade: “Daar ben ik momenteel vrij druk mee bezig, vooral in de avonduren. Overdag werk ik nog gewoon. Maar ik denk dat het wel goed komt. Ik volg de actuele openingen nog altijd vrij goed.”

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.