Thomas Beerdsen was de jongste

Jeroen Piket was de jongste debutant in de hoogste klasse van de KNSB-competitie, schreef ik in dit artikel. Als je dat schrijft, kun je verwachten dat je een reactie krijgt. Die kreeg ik dan ook: Thomas Beerdsen was de jongste.

Thomas, speler van Homburg Apeldoorn (tegenwoordig Accres Apeldoorn geheten) werd geboren op 13 september 1998. Als tienjarige, in het seizoen 2008-09, scoorde hij 6 uit 8 in de derde klasse. In het seizoen erna, op 12 december 2009, mocht hij daarom invallen in het eerste team. Volgens mij de enige elfjarige debutant in de hoogste klasse, maar ik vind het helemaal niet erg als ik hier weer een correctie op kreeg. Tegen Rotterdam trof Thomas internationaal meester Rini Kuijf, die kampioen van Nederland was negen jaar voor Thomas’ geboorte. Thomas verloor kansloos doordat hij verschillende openingsideeën door elkaar haalde. Voor het tweede team bleef hij goed scoren.

(Thomas Beerdsen, zoals vaak in Feyenoord-shirt, lijkt bij zijn debuut in de Meesterklasse geen ontzag te hebben voor Rini Kuijf. Foto: Ab Scheel.)

Jeroen Piket won bij zijn debuut. Er zijn mensen die zeggen dat debuteren met een verlies niet moeilijk is en dus geen bijzonder record. Dat los ik eenvoudig op met de mededeling dat Thomas de jongste debutant is en Jeroen de jongste debutant die scoorde. Op 31 maart 2012 viel Thomas voor de tweede keer in het eerste team in. Nu speelde hij remise tegen Peter Lode (De Stukkenjagers) in een overigens naar eigen zeggen slechte partij. Met zijn dertien jaar staat hij daarmee hoog op de lijst van jonge spelers die scoorden.

Deze zaterdag staat er weer een competitieronde op het programma. Wie overtreft Thomas Beerdsen als jongste debutant in de Meesterklasse?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.