Magnus Carlsen in Las Vegas

Nadat Magnus Carlsen op overtuigende wijze het Tata Steel Chess Tournament 2013 had gewonnen, reisde hij al snel af naar Las Vegas om daar aan een select gezelschap een simultaan te geven. Met het winnen van Tata heeft Magnus één van de drie doelen bereikt die hij zich dit jaar heeft gesteld. De andere twee zijn de 2900 Elo grens doorbreken en wereldkampioen worden.

In Caesars Palace in Las Vegas werd begin deze maand de Parallels Summit gehouden, een technologie- conferentie over hosting, the cloud and virtualization. Onder de geïnteresseerde deelnemers van deze conferentie werd een loting gehouden wie er aan de simultaanseance tegen Magnus Carlsen, de no. 1 van de wereld, mochten meedoen. Onder het motto:

‘Geef de slimsten de moeilijkste problemen en je zult zien dat de behaalde resultaten de stoutste verwachtingen overtreffen.’

Voorafgaand aan de Summit was Magnus nog te gast in de Metaphysical Milkshake, onderdeel van de Soulpancake, gepresenteerd door Rainn Wilson, een Amerikaanse acteur en komiek.

In dit programma vertelde Magnus onder meer dat hij wel eens droomt over duivelse plannen van zijn tegenstanders die hem op allerlei manieren uit zijn concentratie willen halen en hem goed spelen willen beletten.

KNSB gaat brede maatschaatschappelijk discussie organiseren

Het KNSB bestuur is voornemens een brede maatschappelijke discussie te gaan organiseren over de toekomst van onze georganiseerde schaaksport. Misschien kunnen ze onder de deelnemers ook een loterij houden wie er aan een simultaan mogen deelnemen tegen de nieuwe wereldkampioen?

Zouden onze bestuursleden ook wel eens dromen over de duivelse plannen van leden van de Bondsraad?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.