London Chess Classic: 8 opgaven

De London Chess Classic heeft dit jaar een andere formule dan gebruikelijk. In plaats van een round robin met 8 of 9 spelers is er gekozen voor een rapidtoernooi met 16 spelers. Hoewel Carlsen en Aronian ontbreken, is het toernooi nog steeds erg sterk bezet met o.a. Anand, Kramnik, Nakamura en Caruana. In de voorronden (4 groepen van 4 spelers, dubbelrondig) waren er weinig verrassingen en in elke groep plaatsten de twee spelers met de hoogste ratings zich. Dat geeft de volgende kwartfinales: Anand-Kramnik, Svidler-Adams, Nakamura-Short and Gelfand-Caruana.

In de 48 gespeelde partijen werden er veel sterke zetten gespeeld, maar ook veel kansen gemist. Hieronder vindt u acht opgaven. Doet u het net zo goed/beter dan de spelers?

Opgave 1

Is 21…Pxe5 een goede zet?

Opgave 2

Is 19.Pxc7 een goede zet?

Opgave 3

Hoe kan zwart winnen?

Opgave 4

Is 11.e4 een goede zet?

Opgave 5

Waarheen met de koning: f8 of h8?

Opgave 6

Hoe kan wit winnen?

Opgave 7

Wat moet zwart doen?

Opgave 8

Hoe kom je verder met wit?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.