IM-norm en tweede plaats Peter Doggers in Liechtenstein

Peter Doggers heeft zijn waarschijnlijk grootste succes in zijn schaakcarrière geboekt door in het open toernooi van Liechtenstein met 7 uit 9 zijn tweede IM-norm te halen. Dat leverde hem ook een ongedeeld tweede plek op, achter GM Bogner, maar voor o.a. grootmeesters Cherniaev, Kasparov, Cebalo en Farago. In hetzelfde toernooi behaalde Theo Hommeles een gedeeld derde plek met 6.5 punten. Verder deden namens Nederland o.a. Karel van der Weide (6), Arno Bezemer (5.5), Alje Hovenga (5.5) en Günther Ballon (5.5) mee.

Doggers staat in de schaakwereld vooral bekend als schaakjournalist en oprichter van Chessvibes, maar in Liechtenstein bewees hij ook achter het bord succesvol te kunnen zijn. De eerste vijf ronden waren nog niet zo bijzonder: hij won vier keer van zwakkere spelers en verloor van IM Izsak. In de laatste vier ronden was de Amsterdamse Caïssa-Eenhoorner echter heel goed op dreef: respectievelijk winst tegen IM Bruno, remise tegen GM Kasparov, winst tegen IM Hommeles en remise tegen GM Cherniaev. Bogner wist hem maar net voor te blijven door de laatste twee ronden te winnen. Namens Schaaksite gefeliciteerd!

Edit: Hier het verslag van Peter zelf.

Peter Doggers in een gebruikelijkere rol, foto door René Olthof.

Eindstand op Chess-results

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.