Wie zijn ze?

Afgelopen zaterdag werd het Van Dam, Van Dam & Verkade Open Schaakkampioenschap van Gouda 2014 gehouden en Benjamin Bok pakte de titel. In het verslag van Ab Scheel en Henk de Kleijnen kunt u de details over dit fantastisch toernooi lezen. Het veelgeroemde evenement is door schaakclub Messemaker 1847 georganiseerd.

Het was echt een schaakfeestje, niet alleen voor de meesters en de clubspelers, maar ook voor de jeugd en de kinderen.

Hieronder een paar foto’s van jonge deelnemers.

De 13-jarige Robby Kevlishvili speelde een opvallend sterk toernooi. Hij eindigde als 9e met 5/7 (TPR 2449), een score die hoger was dan die van beroemde spelers als John van der Wiel en Erik van den Doel. Robby neemt deel aan het WK Jeugd in Zuid-Afrika (19-29 september).

Schaakclub Messemaker 1847 is heel trots op Liam Vrolijk en wil haar jeugdlid steunen voor de deelname aan het Europees Jeugdkampioenschap, die van 18-29 oktober in Batumi, Georgië, wordt gehouden. Er is een inzamelingsactie begonnen en de club heeft tot gister een bedrag van € 481 ingezameld! “Ja, Liam gaat mee naar het EKJ!”, bevestigde Ab Scheel.

Liam hield GM John van der Wiel in toom: remise.

Er deden ruim 70 jeugdige schakers mee in de aula van De Goudse Waarden.

Tijd voor pauze en actie!

Het Nederlandse jeugdschaken heeft de steun van ouders en familie hard nodig!

Mijn vraag aan u allen is: wie zijn de toppers op de foto’s hieronder? Ik deed zelf mee aan het toernooi en had geen tijd om het na te gaan. Misschien kunt u mij helpen? Alvast bedankt.

 

3 Reacties

 1. Avatar
  AbScheel 09 september 2014

  Foto 1 Sebastian Halfhide

  Foto 2 Villa Siu

  Foto 3 Dylan Achuthan denk ik, maar ik weet het niet zeker.

  Foto 4 Winston Tjong tjin Joe

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.