OKU 2015 in het Utrechts Stedelijk Gymnasium

Sinds 2015 speelt SV Paul Keres in het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG). Deze eerbiedwaardige onderwijsinstelling (uit 1474!) is gehuisvest in een architectonisch hoogstandje in Utrecht-Oost. Na enkele maanden competitie spelen in het USG werd duidelijk dat de KNSB-wedstrijden en ons weekendtoernooi daar ook prima terecht kunnen. Het belooft een bijzondere ervaring te worden.

Het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) is ook wel oud, maar toch 500 jaar jonger dan onze gastheer. Het OKU is een van de sterkste weekendtoernooien van Nederland (paulkeres.nl/oku). Erg leuk dat trouw deelnemer en Schaaksitemedewerker Zhaoqin Peng vorig jaar won! Door de integratie van het OKU met het SGS-kampioenschap wordt het een ware confrontatie tussen internationale cracks, schaakliefhebbers uit heel Nederland en regionale kanonnen. Parallel wordt ook de SGS-bekerfinale afgewerkt.

Het OKU wordt mede mogelijk gemaakt door de Landelijke Belangen Vereniging (LBV). LBV heeft als doel belangenbehartiging van werknemers, werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden, ongeacht hun nationaliteit of geloofsovertuiging. In het bijzonder voor zover deze belangen liggen op het terrein van de arbeid, en daarnaast op elk gebied dat hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt. Dit alles in de ruimste zin des woords. Kijk voor alle informatie op www.lbv.nl. Daarnaast zullen de SGS en diverse subsponsoren en donateurs zorgen voor een rijkgevulde prijzentafel.

Het OKU bestaat uit zes ronden: 1 op vrijdag 5 juni, 3 op zaterdag 6 juni en 2 op zondag 7 juni. 16 partijen worden live uitgezonden op internet. In de buurt zijn diverse overnachtingsmogelijkheden en de gezellige binnenstad van Utrecht is vlakbij. Er zijn stands van o.a. De Beste Zet, Schaakboek.nl en Hans Buikema. Deze en meer informatie vindt u binnenkort op www.paulkeres.nl/oku, waar ook de inschrijfmodule eerdaags online komt. Komt allen! Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Jaap Janse via .

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.