Schaesberg Schaakvierkampen

Op 4 & 5 juni vinden de Schaesberg Schaakvierkampen plaats. Het is de opvolger van de Victor Schaakvierkampen uit 2014. Ditmaal wordt gespeeld in Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf. Deelnemers worden op basis van hun rating ingedeeld in groepen van 4. In iedere groep wordt een enkelrondige competitie gespeeld. De bedenktijd is 1:45 uur voor 40 zetten, gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.
De partijen, ook van de open groepen, worden voor ratingverwerking aangeboden aan KNSB, FIDE en de Deutsche Schachbund.

www.schaakvierkampen.nl

Ook nu is er weer een tentoonstelling van kunstwerken rond het thema schaken. Er worden prachtige werken tentoongesteld van Hans Dam, Marie-Jozé Schiffelers, Elfie Hertog en Joyce Weijers. De tentoonstelling is er alleen tijdens het toernooiweekend!

Er zijn twee sterk bezette invitatiegroepen. In invitatiegroep A komt de winnaar van de Victor Schaakvierkampen, IM Christian Braun (2381), zijn titel verdedigen. De concurrentie is echter sterk. Uit België komt IM Stef Soors (2403). Limburgs toptalent FM Max Warmerdam (2361) zal ook een gooi doen naar de titel. Max heeft net zijn tweede IM-norm op zak. Oud-Schaesberg FM Ivo Wantola zal zijn huid duur verkopen; ook hij heeft al een IM-norm gescoord.

Ook de winnaar van de tweede invitatiegroep in de vorige editie, Ruud van Meegen, komt zijn titel verdedigen. FM Jozef Simenon en Henk Temmink zijn uit op revanche na hun nederlagen tegen Ruud in de Victor Schaakvierkampen. ChessPrincess Maaike Keetman completeert de groep.

Over Redactie Schaaksite

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht door Kees Schrijvers. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.