KNSB-voorzitter: Alle kinderen leren schaken

 

Het komt maar weinig voor dat besluiten van de Bondsraad de pers halen. Het was een meesterzet  een vrouw te benoemen tot voorzitter. Een unicum in een bond met overwegend jongens en mannen. De Telegraaf publiceerde recent een interview van Hans Böhm met de nieuwe voorzitter.

Hans Böhm:

Je hebt als voorzitter nu al geschiedenis geschreven.

Marleen van Amerongen:

Ja, ik ben een vrouw, kom uit Brabant en heb donkerblond haar. Lekker belangrijk allemaal. Het werd na 143 jaar wel eens tijd.

Over haar ambities:

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het zinvol is te leren schaken voor je negen jaar oud bent. Dat is goed voor de ontwikkeling van concentratie, creativiteit en inventiviteit.

Ons streven is in 2020 alle kinderen te leren schaken.

Over de aanpak

We gaan op zoek naar mooie initiatieven met een concreet resultaat voor de partner en de schaakbond.

Over de erkenning van de schaaksport

Afgezien van de uitdagingen als ledenwinst en genereren van meer inkomsten, verdient onze schaaksport meer erkenning.

Het interview is te lezen op de site van Hans Böhm, klik hier.

Lees ook : Een creatieve ledenknuffelaar, klik hier.

AD Sportwereld  13 juni 2016: Tweejaarlijks onderzoek naar merkwaarde in de Nederlandse sport, maar helaas er is een dubbelganger.

Een nieuw en verfrissend geluid

Sinds de publicatie  in 2012 van een analyse over het schoolschaak in Nederland is dit een nieuw en verfrissend geluid. Er zijn natuurlijk de afgelopen jaren een aantal stappen voorwaarts gezet maar de grote doorbraak is er helaas (nog) niet gekomen.

Misschien een idee de analyse uit 2012 nog eens bij te werken als basis voor het op te stellen plan. Als tijdens het maken van het plan (met een rol voor alle betrokkenen)  niet vergeten wordt draagvlak te verwerven, commitment te verkrijgen voor de uitvoering  en duidelijkheid te verkrijgen over de  financiering  dan zou het moeten lukken.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.