Leidsch Schaakgenootschap naar vrijdagavond!

Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) werd op 2 maart 1895 opgericht. Sindsdien is gedurende 121 jaar op bijna elke dinsdagavond een bijeenkomst van de vereniging geweest, vooral om te schaken natuurlijk. Tot dinsdag 5 juli 2016.

Na ruim een jaar van onderzoeken, enquêtes, besprekingen e.d. heeft LSG afgelopen dinsdag besloten om met ingang van 26 augustus op vrijdagavond te gaan spelen. Het bestuur en een ruime meerderheid van de leden zijn van mening dat de vrijdagavond voor LSG meer mogelijkheden biedt om zijn functie als schaakcentrum van de gehele Leidse regio te vervullen. De vrijdagavond biedt ook schakers die iets verder buiten Leiden wonen, en/of woensdag vroeg weer moeten werken, een ruimere gelegenheid om de doorgaans sfeervolle én competitieve clubavonden te bezoeken. Maar vooral is de vrijdagavond veel praktischer voor de schoolgaande jeugdleden. Om het voor jonge schakers tot 16 jaar nog aantrekkelijker te maken, zal LSG ook een speciaal jeugdtempo introduceren: 45/30. Oftewel 45 minuten bij aanvang en 30 seconden increment per zet. Hierdoor kunnen vrijwel alle partijen tussen 22.00 en 22.30 uur worden afgerond. De senioren spelen 75/30, zodat die partijen gemiddeld een uur langer duren.

Hierbij wil ik namens het bestuur alle schakers in Leiden en (ruime) omgeving, oud-leden, nieuwe leden en overige belangstellenden oproepen om de vrijdagavonden 26 augustus en/of 2 september vrij te houden in de agenda. LSG zal dan een leuke feestelijke schaakactiviteit organiseren om deze historische stap te vieren en om kennis te maken met de nieuwe leden en belangstellenden. Houd hiervoor s.v.p. de LSG website in de gaten!

LSG is een grote en bloeiende schaakvereniging met ruim 100 leden en een actieve jeugdafdeling. Drie LSG-teams spelen in de KNSB competitie en verschillende teams in de competitie van de Leidse Schaakbond. LSG is tevens organisator van de jaarlijkse schaaktoernooien als het Noteboomtoernooi, het Leidse Kroegloper Toernooi, het Persoonlijke Kampioenschap van de LSB en het Oliebollentoernooi. 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.