Tweede dag kwalificatietoernooi NK Schaken 2016

Deze zondag 10 juli wordt de tweede en laatste dag van het kwalificatietoernooi NK Schaken 2016 gespeeld. Vier spelers strijden om een plaats in het NK Schaken dat eind augustus te Amsterdam wordt gehouden. Sipke Ernst leidt na de drie ronden van zaterdag, maar Twan Burg volgt op slechts een halfje achterstand. Het kwalificatietoernooi vindt plaats bij het Spa Chess toernooi in het Amsterdam Science Park. Bezoekers zijn vandaag meer dan welkom, er worden drie ronden rapid gespeeld, de tijdnoodfase is in dit speeltempo natuurlijk extra spannend, en er is ook live commentaar. De partijen zijn ook live op internet te volgen via: www.nkschaken.nl/ .

Zaterdag 9 juli werden de eerste drie ronden gespeeld. Ernst nam overtuigend de leiding. Friso Nijboer kwam in al zijn partijen in hevige tijdnood en kon blunders niet vermijden. Hij scoorde nul uit drie. Twan Burg staat tweede; David Klein houdt met 1,5 punten zelfs nog uitzicht op de overwinning. De winnaar van deze kwalificatievierkamp kwalificeert zich als achtste speler voor het NK Schaken 2016. Dat wordt van 21 tot en met 28 augustus in het Tropentheater gehouden, naast het Tropenmuseum, Amsterdam. Zowel de heren als de dames zullen daar strijden om de Nederlandse titel.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.