78 teams in de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2016

De laatste plekken zijn verdeeld. In de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2016 zullen 78 teams deelnemen. In totaal 26 A-teams in de Meesterklasse A (14) en Promotieklasse A (12), 24 C-teams in de Meesterklasse C en in totaal 28 D-teams in de Meesterklasse D.

In de Meesterklasse A spelen dit seizoen 14 teams. Twee gedegradeerde teams konden geen representatief team op de been krijgen en de net niet gepromoveerden waren nog niet klaar voor de Meesterklasse A. Titelhouder Utrecht, inmiddels gefuseerd met Oud Zuylen, neemt onder hun nieuwe naam Oud Zuylen Utrecht A1 deel. Ook de samenstelling van het team is voor de helft gewijzigd. Op rating is STB A1, de kampioen van 2015, nu de grote favoriet voor de titel. In de Promotieklasse A zijn er veel nieuwe namen met Opsterland A1, Haren A1, BSG A1, KC Chesscool A2 en Krimpen a/d IJssel A1. De 2 teams van KC Chesscool zijn samen met Talententeam SBO A1 favoriet voor de twee promotieplekken. In de Meesterklasse C zijn nog twee mutaties, De Schaakmaat C1 (hoewel titelhouder maar geheel andere spelers) en Op Eigen Wieken C1, zijn er bijgekomen. In de Meesterklasse D vervangt het team van De Stormpionnen D1 de vrijgekomen plek. Zie verder het deelnemersveld en voorlopige spelerslijst op de JCC pagina.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.