Ernst halverwege bovenaan in kwalificatievierkamp NK

Dit weekend wordt tegelijkertijd met het Spachesstoernooi in Sportpark Universum in Amsterdam het kwalificatietoernooi voor het NK gehouden. Friso Nijboer, Sipke Ernst, Twan Burg en David Klein strijden in een dubbelrondige vierkamp om een plek op het Nederlands Kampioenschap. Zowel op zaterdag als op zondag worden drie ronden gespeeld met 45 minuten per persoon en tien seconden per zet. De winnaar van de eerste turnus is Sipke Ernst; alleen tegen Twan Burg (die 2 uit 3 heeft) moest hij een remise afgeven. David Klein is met 50% ook nog in de running, Friso Nijboer verloor al zijn partijen en is nagenoeg uitgeschakeld.

Bij Nijboer was tijdgebruik weer een probleem; zowel in de tweede als de derde ronde kreeg hij eindspelen die normaalgesproken in remise hadden moeten eindigen, ware het niet dat hij in de tweede ronde door zijn tijd ging, en in de derde ronde met de vlag op vallen een belangrijke pion weggaf. Zijn partij in de eerste ronde tegen Sipke Ernst was een stuk spannender. Beide spelers hadden kansen op winst, maar Sipke bleek de handigste.

Op de homepage van het NK staan rondeverslagen. Daar kunt u ook lezen er morgen gespeeld wordt om 11.30, 14.00 en 16.30 uur.

De foto is gemaakt door Lennart Ootes.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.