Lezing Peter Heine Nielsen in Cafe Batavia dinsdag 16 augustus

Op dinsdag 16 augustus zal grootmeester Peter Heine Nielsen (FIDE 2645) uit Denemarken een bijzondere lezing geven in Cafe Batavia.

Nielsen wordt gezien als één van de beste secondanten in het circuit. Jarenlang werkte hij voor Vishy Anand die in die periode vier wereldtitels behaalde. Tegelijkertijd werkte hij al diverse malen met het Noorse wonderkind Magnus Carlsen. Toen Carlsen zich ook in de strijd voor de WK titel begon te mengen kon Nielsen niet langer voor Anand blijven werken en stopte de samenwerking tussen die twee. Nielsen is nog steeds de vaste coach van de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen.

Nielsen (links) samen met de 15-jarige Magnus Carlsen tijdens de World Cup in Khanty-Mansiysk 2005

Logischerwijs zal zijn samenwerking met deze twee wereldkampioenen het centrale thema van de avond zijn. Ongetwijfeld zullen we ook vooruit blikken op de volgende WK match tussen Magnus Carlsen en Sergey Karjakin, maar de vraag is natuurlijk hoeveel Nielsen hierover prijs mag geven…

Datum: dinsdag 16 augustus

Tijd: 20.00-22.30

Locatie: Cafe Batavia tegenover Amsterdam Centraal Station.

Aanmelden via Robert Ris: robert_ris@hotmail.com is verplicht. Kosten € 15,– voor aanvang van de lezing op de avond zelf betalen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.