Open toernooien op vrijdag 26 augustus en vrijdag 2 september bij LSG

Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) gaat op vrijdag spelen! Om dat kenbaar te maken en te vieren, houden we op vrijdag 26 augustus en vrijdag 2 september twee op zichzelf staande toernooien voor leden en niet-leden. Het is dus open voor iedereen!
 
Deelname is gratis. De beide toernooien starten om 20.00 uur. Aanmelden kan op de avond zelf in de speelzaal tussen 19.15-19.45 uur. Schakers die aan beide toernooien meedoen, komen in aanmerking voor extra prijzen.
 
Avond 1: Rapidtoernooi op vrijdag 26 augustus
De eerste avond is een 7-rondig ‘rapidtoernooi’ (Zwitsers). Het tempo is 10 minuten voor de gehele partij en 5 seconde increment vanaf zet 1. De FIDE-regels voor rapidschaak zijn van toepassingen (uitgezonderd het speeltempo). Er zijn diverse prijzen te winnen.
 
Avond 2: Snelschaaktoernooi op vrijdag 2 september
De tweede avond is een snelschaaktoernooi. Er is een voorronde van 9 rondes Zwitsers. Op basis van de eindstand worden finalegroepen van maximaal 6 spelers gemaakt. Hierin wordt om de hoofdprijzen gestreden. Het tempo is 3 minuten voor de gehele partij en 2 seconde increment vanaf zet 1. De FIDE-regels voor snelschaak zijn van toepassing. Er zijn diverse prijzen te winnen.
 
De prijzen – ludiek en serieus
Het is in de eerste plaats een gezelligheidstoernooi! De prijzen zullen veelal ludiek zijn. Denk aan “Geen barrekening”, prijzen die je bij een bingo verwacht, schaakboeken, etc. Voor schakers die aan beide avonden deelnemen, is er de kans een combi-prijs te winnen. De punten van het rapidschaak en van de voorrondes van het snelschaken worden bij elkaar opgeteld. Op basis van deze 16 partijen wordt een eindrangschikking gemaakt: de hoofdprijs is een enveloppe met een waarde van € 100,-. De 2de prijs is € 75,- en de 3de prijs is € 50. Ook liggen er op beide avonden nog enkele kleine envelopjes voor jeugdschakers (t/m 17 jaar vinden we je ‘jeugd’) klaar, voor spelers met de hoogste positieve W-We score, een Giri-prijs voor als je 16 remises behaalt, etc.
 
Aanmelden
Zoals aangegeven kun je op de avonden zelf je aanmelden bij de zaal. Een uitdrukkelijk verzoek van de organisatie is dat echt tussen 19.15 uur en 19.45 uur te doen, zodat wij keurig op tijd met een mooie indeling voor ronde 1 om 20.00 uur kunnen starten!
 
Speelzaal
LSG speelt in het Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4
 
Overige informatie over LSG en updates over de toernooien
Zie onze website: www.lsg-leiden.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.