EK Jeugd 2016 ronde 9 – Eline Roebers top 10

Waar we gisteren hadden gemeld dat Eline Roebers (G10) en Liam Vrolijk (B14) nog om de prijzen konden strijden, waren we helemaal vergeten dat Maaike Keetman (G18) ook nog kansen had. Ze zou bij winst net als Liam afhankelijk zijn van de andere resultaten. Als eerste van de kanshebbers verloor Eline helaas haar partij. Ze speelde het begin uitstekend tegen de als eerste geplaatste Russische, maar werd daarna in tactische verwikkelingen helaas op waarde geklopt. Al met al is ze nog net binnen de top 10 geƫindigd en kan ze terugkijken op een fantastisch toernooi!

Bij Liam en Maaike was het in tijdnood gruwelijk spannend. Maaike speelde ook tegen de hoogstgeplaatste en had de hele partij al het betere van het spel. Haar tegenstandster stond er echter om bekend een enorme rommelaar te zijn. Helaas voor Maaike ging het vlak voor zet 40 toch nog mis en werd ze mat gezet. Het had een mooie bekroning kunnen zijn op haar ijzersterke toernooi, want winst had haar een top 10 klassering en een WIM-norm opgeleverd. Maar we kunnen niet wachten om haar over een paar dagen op de Olympiade weer in actie te mogen zien. Ook Liam speelde een prima partij en kreeg nog goede kansen. Maar ook daar ging het in tijdnood niet helemaal vlekkeloos en kantelde de partij. Uiteindelijk kreeg hij op zet 40 een remiseaanbod in volstrekt onduidelijke stelling en besloot dat aan te nemen.

Thomas Beerdsen (B18) had vanuit de opening al wat moeite en gokte het er in het middenspel op, maar dat pakte helemaal verkeerd uit met verlies tot gevolg. Robby Kevlishvili en Max Warmerdam (beiden B16) wisten het toernooi nog met een overwinning af te sluiten, maar vielen net buiten de top 10. Kevin Nguyen (B16) kende een moeizame tweede toernooihelft, maar pakte vandaag wel nog een overwinning. Voor Eelke de Boer (B14) was het helaas weer een toernooi om snel te vergeten. Vandaag liep hij weer tegen een vervelende nul aan, terwijl hij best een prima partij speelde. Siem van Dael en Lucas Nguyen (beiden B12) sloten hun toernooi beiden met een uitstekende overwinning af. Yichen Han (B10) heeft de jojo dit toernooi niet goed kunnen doorbreken en moest zijn meerdere erkennen tegen zijn hoger geplaatste tegenstander. Van de dames hebben we Eline en Maaike al genoemd, maar ook de andere drie dames wisten vandaag niet op het scorebord te komen. Waar Timardi Verhoeff (G18), Feline Waardenburg (G16) en Marlinde Waardenburg (G14) de rest van het toernooi nog regelmatig de sterke tegenstanders het hoofd konden bieden, zat het vandaag allemaal niet mee.

Dat brengt ons voor vandaag op een totaalscore van 5,5 uit 14, wat toch niet de afsluiting van het toernooi is die we hadden gehoopt. Wel is er de anderhalve week door iedereen heel hard gewerkt in de voorbereiding en voor elk punt geknokt.

Klik hier voor de resultaten van de Nederlanders

Klik hier om de partijen na te spelen

Website

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.