Dames verslaan Servië, heren onderuit tegen India

De Nederlandse mannen hebben hun eerste match verloren. Tegen India verloren ze nipt met 1,5-2,5. Toen Loek van Wely na korte tijd remise maakte tegen Vidit met de zwarte stukken en Anish Giri al snel goed stond met zwart tegen Harikikrishna zag het er goed uit voor onze landgenoten. Ook Benjamin Bok had een klein voordeeltje tegen Sethuraman. De partij van Benjamin Bok eindigde echter snel in remise en waren alleen Erwin L’Ami en Anish Giri de enigen die bezig waren. Harikrishna was erg goed aan het verdedigen en begon het voordeel van Giri te neutraliseren. Erwin L’Ami had een erg ingewikkelde partij tegen Adhiban en had een kwaliteit geofferd. Hij had er echter meer dan genoeg compensatie voor. Het leek er op dat 2-2 het worst case scenario zou zijn, totdat Erwin L’Ami plotseling een verschrikkelijke blunder maakte. Ook Giri’s winstkansen waren op dat moment verkeken en hij moest in remise berusten. L’Ami had misschien nog kleine kansen op remise, maar moest uiteindelijk de handdoek in de ring werpen. Zo kwamen we op een teleurstellende nederlaag uit.

De dames speelden vandaag tegen Servië. Op papier waren ze favoriet maar het zou een moeilijke wedstrijd worden. En dat werd het! Al snel stond Peng met wit gewonnen, en Keetman stond ook beter met zwart. Haast stond daarentegen al snel verloren. De enige partij die redelijk in balans was was de partij van Lanchava, die een klein voordeeltje probeerde uit te bouwen. Toen gebeurde er echter iets opmerkelijks: Peng stond ineens niet meer gewonnen, en ook Keetman stond niet meer beter. Haast was echter weer helemaal terug in de partij. In de tijdnoodfase kon Keetman een moeilijke stelling niet houden. Gelukkig wist Peng haar tegenstander een tweede keer te overspelen en bracht zij alsnog het kostbare punt thuis. Haast speelde remise waardoor Lanchava het moest doen. Ondanks een grote blunder in tijdnood die beide spelers misten wist zij haar tegenstander te overspelen en het volle punt te pakken. 2,5 -1,5 voor de dames na een zenuwslopende middag!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.