Een blauw oog en 3 gewonnen toreneindspelen!

Verslag 1e ronde KNSB competitie DSC Delft 2 – Dubbelschaak ’97 1

Met een andere invaller dan gewoonlijk – Michiel deed traditioneel weer mee aan zijn geliefde toernooi in Pula – togen wij naar het tamelijk verre Delft, voor de wedstrijd tegen het juist gepromoveerde DSC 2. Gelukkig hadden we Wil als vervanger bij ons, en die heeft een naam op te houden als invaller.

De lange heenreis ging wel sneller dan verwacht, omdat Camiel ons inwijdde in het begrip “minimaal invasief”, wat één van de grote trends blijkt te zijn in de medische wereld. Via een paar kleine gaatjes en verfijnd precisiewerk kan je heel nuttige chirurgische ingrepen doen, waar vroeger met grof geweld te werk moest worden gegaan. Kijk, zo leer je nog eens wat op een schaakmiddag!

Dat Delft een studentenstad is viel ons al snel op. Veel gebouwen van de Technische Universiteit. En DSC had de beschikking over een ruimte in een heus Denksportcentrum. Niet slecht hoor, zo’n gesubsidieerd gebouw voor denksporters. Met een terras en een bar, waar de drankjes tegen zachte studentikoze prijsjes werden verkocht.

Het leek mij dat we een aardige kans zouden kunnen maken tegen deze net gepromoveerde tegenstander. Hun rating lag gemiddeld toch wel wat lager dan de onze.
Maar het pakte heel anders uit. Na een paar uur spelen begon het er steeds somberder uit voor ons uit te zien. Guido had met wit ondanks 200 punten rating verschil in zijn voordeel (opnieuw) in remise moeten berusten, en heeft ook geen enkel moment kans gehad op meer. Nog erger verging het echter Michel, Brent en Rob. Michel koos een Catalaanse opstelling tegen het Aangenomen Damegambiet, wat geen gelukkige keuze bleek. Hij kreeg te weinig compensatie voor de verloren pion op c4.

Voor het volledige verslag met veel foto’s en partijen, klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.