4e Basamro Jeugdtoernooi in Moermansk


Woensdag 6 oktober tot zondag 9 oktober wordt in Moermansk Rusland het vierde Basamro jeugdtoernooi geschaakt. Zes jeugdteams afkomstig uit Moermansk, Leningrad, No, Parijs, Sussex en Rotterdam zullen in 5 rondes strijden om de begeerde Cup. De eer van Nederland wordt verdedigd door het Pathena Rotterdam team met: Simon Elgersma, Lola den Dunnen, Joris Kokje, Jorik Klein, Dominggus Paays, Diego Kaersenhout, Ciro Catalan en Kathleen Wiegmann. Het team wordt begeleid door Peter Ypma en Dolf Meijer.

Gelijktijdig met dit internationale jeugdtoernooi vindt er een match plaats tussen de 12de wereldkampioen Anatoly Karpov en Nederlands bekendste grootmeester uit de jaren ’70 en ’80: Jan Timman. Deze schaaklegendes spelen een tweekamp over vier partijen. Er staan inmiddels 99 onderlinge schaakconfrontaties op de teller. In een 100 jarig Moermansk wordt de 100ste partij geschaakt. Deze partijen en alle andere partijen van het Basamro toernooi kun je volgen via deze link.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.