Negende ronde: Anna-Maja blijft meedoen om medailles

De negende ronde van het WK jeugd is behoorlijk verlopen voor de Nederlanders. Anna-Maja wist weer te winnen en met 7 uit 9 heeft ze zo een medaille in eigen hand, al staat ze wel een halfje achter de leider. Ook Robby won (heel snel zelfs) en met 6 uit 9 komt hij in de buurt van de top. Alleen Marijn baalde, hij speelde een matige partij en verloor.

In de voorbereiding hadden Robby en ik gezien dat de Turk Ozen (2304) o.a. Spaans met Pge7 speelt. “Speel je dan dat systeem met Ld2?” “Ja, voor rokade was dat toch?” “Even checken… ja dat klopt.” Het kwam op het bord, de Turk (die de zet, toch kritiek voor het systeem, niet kende) sloeg op b2, de toren op a1 en toen had Robby een makkelijke middag. Zo staat hij weer tussen de mensen en is nog van alles mogelijk! Behalve de eerste plaats dan.

Marijn kreeg een tegenstander die veel verschillende systemen speelt met zwart tegen 1.e4, de Slovaak Gazik, en had zijn voorbereiding vooral besteed aan de wat volwaardigere systemen in zijn repertoire, maar op het bord kwam 1…b6. Er kwam een egelstelling op het bord waarin Marijn verschillende mogelijkheden tot actief spel naliet. In tijdnood werden de zwarte stukken gevaarlijk en nadat Marijn een truc overzag kon hij de vlag strijken.

Amina uit Mongolie heeft 2302 maar de manier waarop ze daaraan gekomen is, is bijzonder: in mei 2015 had ze nog maar 1458, in september van dat jaar 2310! Ze is ook een bijzonder actieve speelster geworden, zo speelde ze voor de ratinglijst van afgelopen augustus maar liefst 36 partijen. Tegen Anna-Maja werd het een partij vol met fouten. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.