Promotieklasse NOSBO

De strijd in de Nosbo-competitie is begonnen en direkt op het hoogste niveau: De Promotieklasse.

Op de NOSBO-site is de uitslag van de eerste wedstrijd al gemeld. Op Facebook al de uitslagen van alle wedstrijden.


Staunton 2
had vorig seizoen verloren van ESG en was dus gewaarschuwd. Toen wist ESG te verrassen tegen vooral de sterke top van Staunton. Dit jaar lukte dat niet. De evenwicht was er wel aan de eerst vier borden, maar aan de onderste vier borden ging het goed mis voor de emmenaren.

Middelstum zorgde voor een verrassing. Net gepromoveerd vanuit de eerste klasse werd de kampioen van seizoen 2014/2015 verslagen.Dat Haren/Oostermoer met twee invallers aantrad mocht geen probleem zijn. De gemiddelde rating daalde dan wel met 56 punten het bleef nog steeds 86 punten meer dan Middelstum op de been bracht. Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.