Alina aan kop, Manuel steelt de show

Manuel had al een stropdas omgedaan, dan weet je dat hij iets bijzonders van plan is. Zijn partij tegen Jasel Lopez is een must voor de liefhebber.

et is deze zondaHg heerlijk toeven in Haarlem. De terrassen zitten vol, de winkels worden goed bezocht. De Grote Markt ziet er geweldig uit met de Bavo in de volle zon en een jas is overbodig. Ondanks het mooie weer vliegen de deelnemers elkaar om 13.00 uur weer naar de spreekwoordelijke strot.

Nou ja, behalve Nargiz en Maurice. Nargiz legt dagelijks de grootste reisafstand af. Ze komt elke dag op en neer uit Den Bosch en is weer keurig op tijd. Onze Groningse student Schippers logeert gedurende het toernoooi in Hoogkarspel. Op een steenworp vergeleken met Groningen, maar tegenslag bij zijn treinreis brengt hem veel later achter het bord.
Lichte paniek bij de organisatie, want daar gaan de normkansen. Maar Nargiz toont zich sportief en gaat mee in een half uur tijdstraf en een later begin.

Liefst twee remises vallen er vandaag te noteren. Jaap en Thomas proberen het tot net na de tijdcontrole, maar tekenen de vrede. En de verlate partij eindigt dan ook in remise. Na complexe verwikkelingen en 68 zetten. Dat wordt de warme hap opwarmen voor beiden. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.