3e ronde promotieklasse

Behalve het gevecht om de wereldtitel wordt er natuurlijk ook nog gewoon geschaakt door ons kneuzen.
In de NOSBO is de derde ronde van de Promotieklasse gespeeld. Ook daar aandacht voor de WK (zie foto), maar het gaat toch vooral om je eigen partij.

Na afloop kijk analyseer je dan toch ook de partij om het WK. Jammer is alleen dat je bij de meeste tot nu toe gespeelde partijen het clublokaal moet verlaten vanwege het tijdstip.

Vandaar een beetje laat verslag, maar ik moest zelf ook veel te veel schaken en dat gaat ten koste van de verslaglegging. Daarnaast moet ik nog een vijftal kasten in elkaar zetten. Als alles goed was gegaan uiteraard een fluitje van een cent. Maar ja slechte schroeven zorgden ervoor dat de schroefkoppen kapot waren voordat ze daar waren waar ze behoorden te zijn. Lijkt een beetje op schaken.

Je hebt alles mooi uitgedokterd precies volgens het boekje en dan houdt de tegenstander er zich niet aan, of je laat het stuk los op het verkeerde veld. Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

1 Reactie

  1. Avatar
    Jaap Amesz 20 november 2016

    Zonder ons kneuzen zouden de toppers simpelweg niet weten dat ze toppers zijn, oftewel kneuzen zijn belangrijk. ūüėČ

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.