Frans Konings wint Haags Weekendtoernooi

De Haagse schaakverenigingen SHTV, Haeghe Ooievaar en DD zien tevreden terug op het Haags Weekendtoernooi dat dit jaar de 13e editie beleefde en met 118 deelnemers een prima opkomst kende. Zoals gebruikelijk werd gespeeld in twee groepen naar rating (A: vanaf 1700; B: tot 1800) in het vertrouwde SBS Denksportcentrum.

De B-groep op vrijdagavond

In de A-groep toonde Frans Konings (Stukkenjagers) zich overtuigend de sterkste: hij won vijf keer en kwam met een vrije zaterdagmiddag tot 5½ uit 6, een punt meer dan Gert Legemaat (DSC Delft), Enrico Blees (Purmerend), Eduard Coenen (’t Pionneke) en Stefan Tabak (Capelse SV), die weer gevolgd werden door Simon Provoost (HWP Sas van Gent), Jip Damen (Voorschoten; 2 punten overscore) en Jacob Perrenet (Maastricht).

De B-groep kende ook één winnaar; Leno den Broeder (Schaakmat) met 5½ uit 6, gevolgd door Chris Regeling (De Rode Loper) en Huib Vriens (Caïssa) met ieder 5. Op hen volgden de 85-jarige Ruud Winkel (Hoogeveen) , Jan ten Brinke (Capelse SV), Arjo Andringa (geen club), Maarten van der Vegt (SHTV; ruim 3½ punt overscore!) en Loek van der Hagen (Haren).

Zie haagsweekendtoernooi.nl voor alle informatie over het toernooi. Foto’s door de organisatie, Stefan Boeters en Cissy Caljé.

Top van de A-groep in de laatste ronde. Links in beeld winaar Frans Konings.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.