Timur Gareyev breekt Wereldrecord Blindfold schaak

Ogen bedekt, alleen zetten doorkrijgen en daarop steeds reageren. Het is Timur Gareyev gelukt. Na o.a. een generale repetitie in Amsterdam enige tijd geleden is Timur er in geslaagd de benodigde score te halen. Tegen 48 tegenstanders won hij 35 partijen, speelde hij er 7 gelijk en verloor hij er 6.

Lennart Ootes hielp mee met het verzorgen van o.a. de live-uitzendingen.

Na afloop ging de trotse winnaar uitgebreid op de foto met familie, vrienden en bekenden.

Partijen bekijken in de viewer:

Tijdens het toernooi heeft Lennart diverse foto’s gemaakt:

 

7 Reacties

 1. Avatar
  HaBo 05 december 2016

  Indrukwekkend!

  Hoe lang heeft de hele sessie geduurd en is het record officieel erkend?

  • Avatar
   Bert Hollander 05 december 2016

   Volgens Chess.com duurde het 19 uur en 9 minuten in totaal en moet Guinness World Records het record nog erkennen omdat ze niet aanwezig waren… Hopelijk gaat dat wel gebeuren.

 2. Avatar
  FlatlandR 05 december 2016

  Wat een beest! Zijn naam is overigens Gareyev (Wiki en chess24, zie ook de pgn).

  Mooie foto’s. Zwaar ook trouwens (totaal zo’n 30MB).

   

 3. Avatar
  Richard Vedder 05 december 2016

  Ik ben nog wel benieuwd, en wellicht kan ooggetuige Lennart Ootes daar meer over vertellen, waarom die speler aan tafel vijf met zijn twee pionnen meer zomaar akkoord ging met remiseop het eind. Die laatste drie waren ineens afgelopen, Gareyev had 2,5 punt nodig, stond op twee borden gewonnen en op dit bord 2 pionnen achter. Kan zomaar een vraag zijn die bij de heren/dames van Guinness ook komt opborrelen.

  Het blijft een fenomenale prestatie natuurlijk…

  • Avatar
   Aard 07 december 2016

   Goede opmerking Richard. Zo ging het destijds met de blindsimultaan van Ton Sijbrands precies hetzelfde. Waarschijnlijk raken de tegenstanders aan het eind vermoeid en hebben geen zin meer. Hoe knap ook, het is daarom een onzinnig record. Mijn voorstel zou daarom zijn een blindsimultaan niet tegen mensen, maar alleen tegen computers.

 4. Avatar
  HaBo 09 december 2016

  Ook interessant om te weten: hoe vaak heeft Timur een onmogelijke zet willen spelen?

  Bij zijn wr-blinddammen in 2014 mocht Ton Sijbrands 3 x een onmogelijke zet doen per partij, daarna werd de partij verloren verklaard. Daarom spoelde hij vanaf ongeveer uur 20 sommige partijen geheel door om zeker te zijn. Hij deed 48 uur over zijn geslaagde poging tegen 32 borden met een winstpercentage van iets boven de 70%.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.