Schoppen, Den Hartog en Van Foreest verslaan Carlsen in simultaan

Afgelopen maandag werd de benefietsimultaan gespeeld. Het werd een zware middag/avond voor Carlsen, die vermoedelijk toch niet zo’n heel erge zin erin had na het matig verlopen toernooi in Wijk aan Zee (de geplande meet en greet sloeg hij over). Vijf van de 36 (of 37) partijen eindigden in remise, drie verloor hij zelfs: van Casper Schoppen, Marijn den Hartog en Lucas van Foreest. De laatste won vrij makkelijk: de eerste tien zetten van wit werden namelijk door Fred Teeven gedaan (of nouja, het is moeilijk voor te stellen dat een wereldkampioen zo speelt) en met een dame achterstand kon Carlsen de boel niet meer redden. Tegen Schoppen kreeg de Noor wel voordeel uit de opening, maar na wat onnauwkeurige zetten was hij dat kwijt. Na 24.Dh6 stond zwart al prettig, 25.Pf3 was gewoon een blunder. Schoppen maakte de partij koelbloedig af. De partij van Ten Hartog hebben we (nog) niet weten te bemachtigen.

Maar afgezien van dat Carlsen niet in de allerbeste stemming was, alle lof dat hij belangeloos meewerkte en zo voor een flink bedrag voor de stichting Hoofdzaak zorgde. Een paar links naar verslagen:

Verslag Stichting Hoofdzaak
Heel veel foto’s
Verslag Robert Straver (LSG Leiden)
Item RTL Boulevard (met ongemakkelijk interview)
Verslag Algemeen Dagblad (ook met filmpje)
Verslag Erasmus MC

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.