Pathena Rotterdam verslaat met ruime cijfers Groninger Combinatie

Allereerst werd stil gestaan bij het overlijden van Joop van Oosterom. Deze geweldige schaak liefhebber is op 78 jarige leeftijd overleden. Hij was actief bij veel schaak evenementen, maar in het bijzonder was hij via zijn bedrijf Volmac voor maar liefst 18 jaar de sponsor van SV Rotterdam. En met veel succes, want de Rotterdammers behaalden 14x de landstitel.

 

Het wedstrijd overzicht.

Het was een wedstrijd met tegengestelde belangen. Rotterdam had de punten heel hard nodig en de Groningers hadden wellicht ambities om hoog in de competitie te eindigen. Dat de thuisclub verdiend met grote cijfers won, vertekent enigszins het wedstrijd verloop. De Noordelingen welke niet met de sterkste opstelling waren gekomen vochten als leeuwen. En na 3 uur spelen stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Inmiddels werd aan de Rotterdamse kant de druk steeds meer opgevoerd, hetgeen voor de eerste tijdcontrole resulteerde dat de Groningse dijken doorbraken en er een vloedgolf van punten voor de Maasstedelingen binnen vloeide. De tussenstand van 4-0 werd spoedig daarna naar 6-1 gebracht. Er werd nog slechts eenmaal gescoord voor Groningen en het slotwoord was weer voor de gastheren met een punt na 94 zetten.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.