Waalkadetoernooi 2017


Op zondag 28 mei 2017 organiseert SMB voor de 16e keer het Waalkade schaaktoernooi. De opzet is als vanouds, elk team bestaande uit 4 spelers speelt 7 rondes van 20 minuten per persoon per partij in cafés en terrassen op en rond de Waalkade en in de binnenstad van Nijmegen. Ook een bootlocatie doet mee.

Het toernooi heeft een gezellig karakter, maar er zijn ook prijzen te winnen. Geldprijzen voor degenen die sportief de beste prestatie leveren en troostprijzen voor degenen die een wat mindere dag hebben. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele teamnaam.

Er zijn minimaal twee rating-competitiegroepen, dus qua speelsterkte komt iedereen aan zijn trekken. Grootmeesters maar ook de doorsnee clubspelers/thuisspeler vinden hun plek. Deelnamekosten per team: 40 euro, wat voor het overgrote deel terecht komt in de prijzenpot.

Een deelnemend team krijgt op de toernooi dag bij aanmelding een looprooster met daarop voor elke ronde de speellocatie en begintijd. Na 3 rondes is er een pauze, waarin u kunt lunchen. We verzamelen tussen 9.30 en 10.00 bij de startplek café Vivaldi aan de Waalkade. Om 10.30 begint de eerste ronde, om ongeveer 17.30 uur is de prijsuitreiking.

Opgave via de website van het Waalkadetoernooi. Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 24 mei. Er kunnen maximaal 24 teams meedoen (is afhankelijk van aantal deelnemende caféS/locaties). Er wordt voorrang gegeven aan de snelste aanmeldingen.

Het wordt vast weer een spannend en gezellig schaakevenement.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.