Slot in mineur

In de laatste ronde van de Meesterklasse stond er voor ons niet heel veel meer op het spel: degradatie was al niet meer mogelijk en met wat geluk hier en daar zou een derde plek wellicht nog mogelijk zijn. De scherpte was bij de meeste spelers duidelijk niet aanwezig.

Merijn van Delft kwam op het eerste bord met zwart uitstekend uit de opening tegen Twan Burg. Hij kon gaan hopen op een plusje, sloeg remise af, maar moest niet veel later een kwaliteit en de partij geven.

Op het tweede bord vond voor ons de belangrijkste match plaats, waar Nico Zwirs met winst op Martijn Dambacher zijn eerste GM-norm kon scoren. De opening verliep prima voor Nico, maar onverwacht liet hij het thematische kwaliteitsoffer op c3 toe. Zwart pakte wat pionnen mee en won daarna ook zijn kwaliteit terug. Nico vocht nog lang voor zijn norm, maar het mocht niet baten. Desalniettemin voor hem een uitstekend seizoen.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.