Hans Pont overleden

Vandaag werd bekend dat Hans Pont onlangs overleden is. Hij is enige jaren voorzitter van de KNSB geweest. Ook was hij voorzitter van de Haagse Schaakbond.

Hans Pont (1985)

Hans Pont (Leiden, 12 augustus 1938Rijswijk, 1 juni 2017)[1] was van 1986 tot 1988 voorzitter van de Nederlandse werknemersvereniging FNV.

Biografie

Hans Pont ging naar de HBS op het Christelijk Lyceum in Alphen aan den Rijn; vervolgens volgde hij een opleiding landmeetkunde. In 1967 trad hij in dienst bij de Algemene Bond van Ambtenaren (ABVA), werd in 1970 lid van de raad van bestuur, en in 1974 bondssecretaris van de ABVA. In 1986 volgde hij Wim Kok op als voorzitter van de FNV. In 1988 maakte hij, na een verzoek van toenmalig minister Kees van Dijk, de overstap naar de overheid en werd directeur-generaal Management en Personeelsbeleid op het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hiermee kwam hij aan ‘de andere kant’ van de CAO-onderhandelingstafel te zitten, wat enige opschudding veroorzaakte.[2] Bij de FNV werd hij opgevolgd door Johan Stekelenburg

Na een voorzitterschap van de Haagse Schaakbond, was hij van 1989 tot 1992 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB).

In 2000 werd Pont directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.[3] Na zijn pensionering in 2002 was hij van 2004 tot 2006 voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen. Hij was onderdeel van diverse onderzoekscommissies, en een commissie onder zijn leiding rapporteerde in 2004 over de tekortschietende interne organisatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.[4]

Pont was Officier in de Orde van Oranje-Nassau.[3] 

Noot Redactie: Wij hebben deze informatie via Wikipedia verkregen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.