Schaakfestival in Filmtheater Hilversum op 17 juni

Chess Queen Tea Lanchava speelt op 17 juni tegen publiek tijdens Schaakfestival Filmtheater Hilversum

Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert schaakvereniging HSG het Schaakfilmfestival bij het Filmtheater in Hilversum aan het Herenplein. Chess Queen Tea Lanchava zal het festival opluisteren door een schaakmatch te spelen tegen het Hilversumse publiek op een groot schaakspel buiten op het plein. Ze zal ook een presentatie verzorgen over het thema damesschaak.

Vanaf half twee ‘s middags zal het Fillmtheater Hilversum in het teken staan van de schaaksport. Buiten op het plein is er een gratis schaakclinc door schaaktrainster Judith van Amerongen. Het publiek kan op een groot schaakbord op het plein voor het Filmtheater tegen elkaar spelen en tegen Chess Queen Tea Lanchava. Zij zal ook een lezing in het Filmtheater geven over de opmars van dames in de schaaksport en haar eigen ervaringen hiermee als topschaakster.

Tot slot vertoont het Filmtheater de schaakfilm ‘Magnus’ over wereldkampioen schaken Magnus Carlsen.

Zowel schakers als geïnteresseerd publiek zijn van harte welkom!

Programma

13.30-15.00 Schaakclinic voor het publiek georganiseerd door Judith van Amerongen. Thema: de dolle dame. Daarnaast vrij spelen op het grote schaakspel buiten op het pleinvoor het Filmtheater.

15.00-16.30 Schaakmatch Tea Lanchava – Publiek Hilversum op het grote schaakspel buiten op het plein

16.30-17.00 Presentatie Chess Queen Tea Lanchava over damesschaak anno 2017. Gratis voor een ieder die de film bezoekt.

17.00-19.00 Film Magnus met speciale toegangsprijs voor slechts € 5.

Het schaakfestival in het Filmtheater Hilversum is onderdeel van de Schaakzomer 2017, met onder meer het HSG Open schaaktoernooi in Hotel Lapershoek en vele andere schaakactiviteiten. Voor meer informatie over de schaakzomer 2017, ga naar hsgopen.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.