Kasparov eist wildcard op

Alom bekend is de terugkeer van Kasparov. Na gestopt te zijn in 2005, gaat de oud-wereldkampioen voor het eerst in 12 jaar weer schaken waarbij de Fide blitz- en rapidrating op het spel staat in St. Louis. Het nieuwtje dat Rex Sinquefield op de live stream van 2-8-2017 bracht was…

Het nieuwtje dat Rex Sinquefield op de live stream van 2-8-2017 bracht was, dat Rex nooit Kasparov heeft uitgenodigd of overgehaald. Eerder werd druk gespeculeerd dat de miljardair flink de portemonnee had getrokken. Het was Kasparov zelf die de wildcard opeiste bij Rex. Dit belooft veel goeds. Dit maakt de kans dat Kasparov keihard gewerkt heeft om in vorm te komen stukken groter nu blijkt dat het zijn eigen initiatief is. Het is ook niets voor Kasparov om niet zijn ego te bewaken. Zijn laatste (unrated) snelschaaktoernooi in St. Louis werd gekenmerkt door stukken weggeven en een losgelaten stuk tegen Nakamura alsnog verplaatsen, dat noemen we ook wel vals spelen. Ook is er één beroemde partij uitgekomen, namelijk dat Kasparov hopeloos geslacht werd door een offer spektakel van So.

Het was toen geen schoonheidsprijs voor Kasparov. Zal Kasparov alles goedmaken dit keer en vlammen zoals hij 20 jaar lang de beste was?

Lees hier: Kasparov komt terug!

2 Comments

  1. Avatar
    Titos augustus 03, 2017

    Misschien wordt hij dan toch ook de wildcard kandidaat voor het kandidatentoernooi 🙂

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.