Schaakvereniging Erasmus start met jeugdschaak

Rotterdam, 6 september 2017 – Goed nieuws voor jongeren in Hillegersberg en Schiebroek die interesse hebben in schaken. Schaakvereniging Erasmus begint maandag 11 september met wekelijkse schaaklessen voor de jeugd. Een nieuwe jeugdcommissie onder leiding van clublid Peter Ruimschoot verzorgt de lessen en andere activiteiten.

Jongeren van 6 tot 18 jaar, zowel beginners als gevorderden, die beter willen leren schaken, zijn iedere maandagavond van 18.45 tot 19.45 uur welkom bij SV Erasmus in Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181 in Rotterdam. Zij krijgen dan les van een ervaren clublid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Stappenmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Voor meer ervaren spelers wordt ook een jeugdcompetitie georganiseerd.

Nieuwe jeugdleden kunnen vier weken vrijblijvend meedoen, voordat ze besluiten om lid te worden van SV Erasmus. De contributie is € 50 voor een heel jaar (inclusief lesmateriaal). Jeugdleden met een Rotterdampas kunnen een korting van € 25 ontvangen.

De introductie van de jeugdschaakafdeling wordt gevierd met een groots opgezet schaakfeest op maandagmiddag 2 oktober van 15.30 tot 17.30 uur. Leraren en leerlingen van de basisscholen uit de wijk zijn van harte welkom. In de komende weken wordt over dit evenement meer bekendgemaakt via www.sv-erasmus.nl.

Ouders die een zoon of dochter hebben die graag schaakt, kunnen een berichtje sturen naar jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugd@sv-erasmus.nl).

Over SV Erasmus

SV Erasmus is de schaakvereniging van Hillegersberg-Schiebroek. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de twee toenmalige schaakclubs in deze wijken en een derde vereniging uit Kralingen. SV Erasmus telt inmiddels zeventig leden en ziet de interesse in de schaaksport sterk toenemen. Naast een interne competitie neemt SV Erasmus deel aan de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Daarin speelt de vereniging dit seizoen met zes teams op verschillende bondsniveaus. Het eerste team speelt in de hoogste klasse in de RSB.

Met vriendelijke groet,

Aad Jan Roos

(namens SV Erasmus)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.