Topbezetting bij CNE NK Rapid vrouwen

Op zondag 3 december wordt voor de 3e achtereenvolgende keer het NK Rapid in Amstelveen georganiseerd. Mede dankzij de ondersteuning van de gemeente Amstelveen en hoofdsponsor CNE ICT Professionals is de organisatie er in geslaagd om ook dit jaar weer een prachtig deelnemersveld samen te stellen.

Anne Haast zal dit jaar haar titel opnieuw komen verdedigen. De Tilburgse was in 2015 en 2016 oppermachtig, maar kan deze editie geduchte concurrentie verwachten van o.a. nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en Iozefina Paulet en twee debutanten, te weten Rosa Ratsma en Mariska de Mie.

Het volledige veld bij de vrouwen ziet er als volgt uit:

Zhaoqin Peng                                  2368

Tea Lanchava                                  2314

Anne Haast                                      2296

Rosa Ratsma                                   2283

Iozefina Paulet                                2272

Bianca de Jong-Muhren               2262

Mariska de Mie                               2241

Maaike Keetman                            2208

Het toernooi vindt ook dit jaar weer plaats in het Keizer Karel College (Elegast 5, 1185 AA Amstelveen). Er worden 7 ronden gespeeld en het speeltempo is 15 minuten + 10 seconde per persoon per partij. Het deelnemersveld bij de heren wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wat 9 jaar geleden begon als een lokaal toernooitje is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste schaakevenementen van het land. Gelijktijdig vinden er op dezelfde locatie een aantal andere toernooien plaats:

  • Zo is er alweer de 10e editie van het sterke en gezellige Brainwave rapidtoernooi. Deelname is open voor iedereen en de eerste aanmeldingen zijn reeds binnen.

Info: cne-nkrapid.nl/index.php/brainwave2017/opzet-brainwave

Inschrijving: cne-nkrapid.nl/index.php/brainwave2017/inschrijven-brainwave

 

  • Nieuw dit jaar is het kwalificatietoernooi voor NK jeugd ABC, dat wordt gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 december.

Deze grote schaakmanifestatie is onderdeel van de Schaakweek Amstelveen. Zo zal er verder in de voorafgaande week een groot basisscholierentoernooi worden georganiseerd, een leuke activiteit in de bibliotheek worden gehouden en zal het schoolschaken in de gemeente Amstelveen ook verder worden gestimuleerd.

Alle informatie over de toernooien en inschrijving is terug te vinden op de site cne-nkrapid.nl/.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.