Utrechtse jongens steunen Kovalyov

Anton Kovalyov is naar huis. De Canadese grootmeester stuntte in de tweede ronde van de World Cup door Vishy Anand uit te schakelen. In de derde ronde kreeg hij echter ruzie met de toernooidirecteur, omdat hij in een Bermudabroek aan de start verscheen.

Dat had hij overigens in de voorgaande ronden ook al gedaan, maar dat was de arbiters kennelijk niet opgevallen. Kovalyov verdedigde zich verder met de opmerking dat hij iets was aangekomen in gewicht en dat zijn lange broeken nu te strak zaten.

Er zijn mensen die het onzin vinden dat je niet in een korte broek mag schaken. Onder hen deze twee leden van Jeugdschaakclub Magnus uit Leidsche Rijn, een grote nieuwbouwwijk van de stad Utrecht. Zij willen Kovalyov met deze foto, die ze op Twitter zetten, een hart onder de riem steken.

Wij complimenteren de jongens met deze geweldige actie.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.